Så gör MMA-fighters för att hålla sig i form

En sport som blir alltmer populär i Sverige är MMA. Många älskar när adrenalinet kickar in och det är dags för match, medan andra bara anser att det är en väldigt bra träningsform. I följande inlägg kommer du att kunna läsa om varför just MMA har visat sig vara så bra för kroppen.

Aktiverar alla muskelgrupper

Många gillar MMA eftersom man får väldigt fina muskler när man tränar det. Mage, rumpa, lår och armar, allting ska aktiveras när man tränar MMA. Eftersom det är viktigt med teknik i den här sporten finns det väldigt många som gillar att kombinera passen med styrketräning.

Smidighet är viktigt

En annan sak som man får när man tränar MMA är hjälp med smidigheten. Det är otroligt viktigt att man stretchar innan och efter ett träningspass. Det här säger alla som utövar MMA på hög nivå. Många kanske tror att det endast handlar om att man ska vara snabb och stark, men det är även viktigt att man kan kicka högt och så vidare. Sedan är det bra att man tänker på vad man äter. Om man tränar MMA behöver kroppen ordentligt med energi, och man ska aldrig svälta sig själv i kombination med träning. En del kickstartar sina hälsosamma liv med detox till exempel, men det fungerar inte bra med MMA.

Kondition får man på köpet

Även hjärtat och lungorna får sig en ordentlig träningsomgång när man tränar MMA. Det är viktigt att man har god kondition när man ska upp i ringen eftersom matcherna kan hålla på länge. Det finns inte någon särskild tid som gäller, utan det handlar om vinster i ronderna.

shesha