Aktier som är värda att hålla ögonen på

Med ett nytt år kommer nya möjligheter att investera på aktiemarknaden. Det finns vissa nykomlingar som du som vill investera inte får missa, samt några gamla godingar som förhoppningsvis är på väg upp igen. Här kan du läsa om några aktier som kan vara viktiga under 2019 och vad man ska tänka på om man tänker köpa dessa.

H&M har gått ut väldigt starkt

Efter år av dåliga siffror och värden är H&M äntligen på väg uppåt igen. Det är svårt att säga om den här utvecklingen verkligen kommer att hålla i sig, men även de små uppgångarna kan vara värda mycket för det här företaget i en så utsatt tid som just nu. H&M har haft det väldigt svårt de senaste åren och VD:n har föreslagit att dra in på aktieutdelning till aktieägarna just på grund av att företaget behöver pengarna för att kunna skapa lönsamhet i framtiden. Eftersom H&M har haft en tuff tid bakom sig kan det vara klokt att man är försiktig om man tänker köpa aktier. Det är ett stort företag och det är inte helt sannolikt att aktien helt plötsligt stiger lika snabbt som den rasade. De som redan sitter på akter i det här företaget bör definitivt sitta lugnt i båten och inte sälja i dagsläget. De flesta som har aktier i H&M skulle nämligen riskera att göra en förlust. Eftersom det här är ett stort företag som inte visar några tecken på att gå i konkurs inom en snar framtid kan det kanske tvärtom indikera att det faktiskt är läge att köpa aktier här just nu.

Apple är ett säkert kort

Om man vill investera i aktier men inte riktigt känner för att leta kring de mer riskfyllda företagen är Apple alltid ett bra alternativ. Idag är det här världens mest värdefulla företag och det fortsätter att växa med en stadig utveckling. Det finns även många som väljer att investera i Tesla, men det här kan vara lite mer klurigt. Visst är det ett företag som det går väldigt bra för, men experter pratar mycket om om aktierna kanske är övervärderade och därmed kan ägarna som köper i dagsläget löpa en risk att betala för mycket för sina andelar. Det finns många amerikanska och svenska bolag som man kan investera i om man vill göra stabila och säkra investeringar, men fonder kan vara mycket tryggare.

shesha