Digitala nyheter

Text-tv var den första generationen digitala nyheter som man själv kunde söka upp och ta del av, dygnet runt. Med Internets intåg i mitten på 1990-talet så har dock möjligheterna att erbjuda digitala nyheter utökats enormt och idag läser de allra flesta dagens nyhetshändelser på Internet. Det har bidragit till att de största dagstidningarna i Sverige har ett par miljoner läsare varje dag vilket i sin tur också har lett till att det öppnat upp för en helt ny typ av marknadsföring. Denna marknadsföringskanal har gjort att nyhetstidningar kan erbjuda artiklar gratis på nätet.

När man driver en välbesökt hemsida på Internet krävs det ordentligt med serverresurser, personal, lokalutrymmen, säkerhetsåtgärder och mycket annat. Detta kan bli mycket kostnadskrävande för ett företag men det är också en stor risk. Dessa kostnader kan vara svåra att motivera för många företag då det finns lösningar som är betydligt billigare men även säkrare. Istället för att driva servrar själv kan man lägga ut serverdriften på it outsourcing istället vilket innebär att man delar flera av kostnaderna med många andra företag.

När man outsourcar sin IT-miljö placerar servrar i rigoröst skyddade serverrum där det finns en mycket hög säkerhet som garanterar att ingen annan kan komma åt företagets data. Företag som erbjuder outsourcing har också stränga säkerhetsprotokoll då det kommer till att skydda data från intrång, både fysiska intrång och genom nätet. Det finns också många säkerhetsdetaljer som bland annat brandskydd, skydd mot elavbrott, redundanta Internetanslutningar och skydd mot serverkrascher.

All data finns på flera platser och är alltid tillgänglig även om en server slutar att fungera. Dessutom sker backuper i realtid som säkerställer att data alltid går att återskapa, oavsett orsaken till dataförlusten. Dessutom finns det alltid servicepersonal tillgänglig dygnet runt som åtgärdar fel. Därmed kan it outsourcing vara mer kostnadseffektiv för ett företag.

shesha