Träning är bästa botemedlet mot stress

Experterna har kommit fram till att träning är det bästa botemedlet mot stress. Även om man kanske känner att det är svårt att klämma in några timmars träning varje vecka är det alltså en investering i det egna välmåendet. I följande inlägg kommer du att kunna läsa mer om hur träning faktiskt påverkar oss och varför du ska avsätta de där extra timmarna varje vecka för en löptur eller ett gymbesök.

Yoga och meditation

Väldigt många har funnit glädjen i att utföra yoga och meditation. Det här är något som är ett väldigt bra komplement till annan träning, samtidigt som det är bra för kroppen när det handlar om att kunna varva ner.

Löpning likställs med meditation

Många experter liknar långdistanslöpning vid meditation. Det har faktiskt visat sig ha samma effekt som när man utövar meditation. Man går in i sig själv och något händer när man springer länge. Det spelar ingen roll om man springer med eller utan musik i öronen, även om vissa menar att de har enklare att meditera när det är tyst eller med särskild musik på i hörlurarna.

Återhämtning och vila

När man tränar är det viktigt att man tänker på att kroppen behöver tid och lugn för återhämtning. Många elitidrottare menar att nyckeln till deras framgång har varit att de har kunnat finna den perfekta balansen mellan träning och vila. Om man inte vilar tillräckligt kommer kroppen inte att kunna återhämta sig, och då kommer man inte heller att se några resultat med träningen. Det här kan leda till att man blir besviken och väljer att lägga av med träningen. Se till att hitta en balans mellan träning och vila som passar dig. Alla är vi olika och en del mår bättre av mer träning och mindre vila än andra.

shesha