Lars Winnerbäck är tillbaka

Allas vår älskade Lars Winnerbäck är äntligen tillbaka med ett nytt album och en turné i sommar. Det är många som redan är sugna på att skaffa biljetter och därför väntar med spänning på att de ska släppas. Man kan kolla in vilka städer som Winnerbäck kommer att besöka på hans hemsida eller sidor som säljer biljetterna. Något säger oss att det är många som kommer att hänga på telefonen när biljetterna släpps, och det är bra om man är ute i god tid om man väldigt gärna vill se Lars Winnerbäck uppträda i sommar. Scandinavium är en av anhalterna när turnén kör igång.

Vem är den här folkkära artisten?

Lars Mattias Winnerbäck föddes i oktober 1975. Han är från Stockholm, och det är där han har levt sitt liv. Musikkarriären tog fart under 1990-talet då Winnerbäck släppte sina första album. Han blev snabbt väldigt populär och jämfördes med bland annat Ulf Lundell, Bob Dylan och Evert Taube. Musiken är ofta fartfylld och svängig, även om själva budskapet många gånger handlar om olycklig kärlek.

Olyckan ledde till framgång

Den olycklige artisten valde att istället för att sitta hemma själv och vara ledsen skriva låtar som sedan blev megahits. Lars Winnerbäck är en artist som genom åren har vunnit väldigt många priser. Ett tag var det på tapeten om inte Winnerbäck skulle försöka utöka sin lyssnarkrets och därför börja skriva låtar på engelska istället, men det var inte lika populärt och han valde därför att gå vidare med endast svenska låtar istället. Det är precis som att det har blivit hans signum och svårt för fansen att se honom sjunga på något annat språk än svenska. Samma sak hände en annan välkänd svensk artist, nämligen Håkan Hellström. Många gjorde sig lustiga över den svenska artistens engelska, vilken inte var den bästa om man ska vara helt ärlig. I ett avsnitt av Skavlan talar Hellström engelska, och det blev ett klipp som cirkulerade aktivt i sociala medier. Därmed bestämde han sig för att endast hålla sig till svenska även om han hade en exklusiv spelning i New York för bara några år sedan. Det gick rykten om att flera kändisar hade sökt sig dit, bland annat menar folk från publiken att även Alexander Skarsgård var där.

shesha