Nyheter inom tandblekning

Marknaden för tandblekningsprodukter förändras ständigt och om du är intresserad av skönhetsvård och munhygien är det ett bra område att hålla sig uppdaterad kring. Metoder som laser, skena, putsning och specialtandkräm känner många till sedan tidigare. Det är också vanligt att använda egna hemmagjorda kurer för att bleka tänderna, men det kan också innebära vissa risker.

Nu kan du göra tandblekning hos Södertandläkarna, en ny behandling som inleds med lagning av hål och borttagning av tandsten. Därefter bleks dina tänder med hjälp av en gel som appliceras i en skena som tillverkats efter dina käkar. Din tandblekning kan därefter utföras på ett tryggt sätt, på kliniken hos Södertandläkarna eller hemmavid när du själv önskar.

Tandblekning till semestern

När det börjar våras vill många bleka tänderna, så att de kan framstå från sin bästa sida när utesäsongen och semestern börjar. Det är populärt att resa iväg på semestern, till exempel till musikfestivalen Coachella i USA. Hit kommer världsartister från många av världens hörn, och en stor mängd musikälskande besökare. Med en tandblekning från Södertandläkarna är du väl förberedd när du ger dig ut i vimlet för att mingla under sommarhalvåret.

Fler vill bleka tänderna

Intresset för tandblekning har ökat, där människor i alla åldrar väljer att genomgå proceduren för att få vitare tänder. Förut var det framför allt personer mellan 20 och 30 som blekte tänderna, men nu har även äldre personer börjat göra det och fler män än tidigare. Detta kan bero på att det nu finns en bredare kunskap kring att resultatet kan bli bra, samtidigt som det inte anses som en farlig behandling. Att skaffa vitare tänder kan ge en stor boost till självförtroendet, så du känner dig mer bekväm när du befinner dig i sociala situationer.

Huskurer – kan vara skadliga

Många provar också “gör det själv”-metoder hemma, där de använder sig av olika huskurer för att försöka få vitare tänder. Detta kan dock vara skadligt, och görs på egen risk. Jordgubbar sägs vara ett sätt att bleka tänderna, då bäret innehåller äppelsyra. Denna gör tandytan renare och ger ett “vitt” utseende på tanden. Du kan själv utföra huskuren genom att mosa mogna jordgubbar, doppa tandborsten i moset samt därefter försiktigt borsta tänderna med det. Det är bra att använda mogna jordgubbar då de innehåller en högre koncentration av äppelsyra. Du kan också gnugga dina tänder med insidan av ett bananskal, då det ger tänderna en mild peeling. En del använder bikarbonat som de gnuggar på tänderna för ett vitare utseende. Detta kan dock skada emaljen, vilket innebär att det är säkrare att använda sig av professionell tandblekning.

shesha